Aquest desembre, la revista La Torre, de Barcelona, ens dedica aquest reportatge!

Com guardar la història de la teva família en un llibre

A tots ens hauria agradat llegir la història dels nostres avis i besavis. ¿Us imagineu que bonic seria descobrir el seu dia a dia, què els agradava, què els preocupava, què van fer i, sobretot, entendre perquè ho van fer? Al cap i a la fi, la seva història s’ha convertit en la nostra història. 

Per on començar

Escriure el llibre de la nostra vida és una experiència que val molt la pena. Però sovint no sabem per on començar, no tenim eines per aconseguir que un fet interessant soni interessant, o no sabem com dissenyar un llibre perquè sigui atractiu. Una bona història necessita un bon vestit!

Per ajudar-nos, tenim la sort de comptar amb l’equip de La Màquina del Temps. Ells són un grup d’editors, escriptors i dissenyadors que s’encarreguen de tot: entrevisten la persona que vol fer el llibre, escriuen la seva història, hi afegeixen les fotos que vulguem i ho publiquen perquè duri per sempre. I és un gust: només cal veure les opinions entusiastes dels seus clients a la seva web. Un d’ells explica que la seva filla, en llegir el llibre, es va enamorar del seu avi. Poques coses aconsegueixen això!

Tot el procés sol durar dos o tres mesos. “El client té la part més còmoda i agraïda”, ens diuen, “perquè l’únic que ha de fer és explicar-nos els seus records, a la seva manera. Després, nosaltres ho ordenem tot i ho redactem perquè tingui ritme i vingui de gust llegir-ho mil i una vegades.”

Tots tenim una història per explicar

“Hi ha persones que pensen que l’única història important és la que fan els reis, els caps d’estat, els militars…”, ens diuen. “Però no és veritat. La història és una suma d’històries que fem entre tots, cada dia. I totes són igual de valuoses. Tant de bo a les escoles llegissin històries anònimes com les que publiquem! Els alumnes aprendrien moltíssimes coses de la vida, les dificultats i les alegries de cada època, que els llibres d’història mai diuen.”

El fet és que, a La Màquina del Temps, han escrit tota mena de vides. Des d’exiliats de la guerra civil, a víctimes del bàndol republicà; des de famílies que amagaven un capellà a les golfes, a traficants d’or, famílies de ferroviaris que dormien tots en un llit o grans empresaris extorsionats per ETA. Cada família és un món i compartir-lo amb la gent que estimem, no té preu.

El millor regal del món

La Màquina del Temps tant fa llibres privats com públics, i en pot fer des d’un exemplar a cinquanta, cent o els que facin falta. Estan ubicats a Catalunya, però treballen per tot Espanya. I els preus van dels 4.000 € als 10.000 €. Generalment, els contracta gent gran que no vol deixar perdre els seus records, però sovint també són els fills, que ho regalen als seus pares, o bé una empresa familiar que vol recollir la seva història en un llibre. Si voleu parlar amb ells perquè us ho expliquin millor, us en deixem el contacte. També els podeu trobar a internet, al reportatge que els va dedicar La Sexta, Radio3 i Rac1.

LA MÀQUINA DEL TEMPS

T. 630 739 708

hola@lamaquinadeltemps.cat

www.lamaquinadeltemps.cat

EMPEZAR ES ASÍ DE FÁCIL

Déjanos tus datos y te contactaremos.

O, si lo prefieres, llámanos al 630 739 708.

HABLEMOS

O, si lo prefieres, llámanos al 630 739 708.
Déjanos tus datos y te contactaremos para hablar de tu proyecto.
Call Now Button